Tangoclub Paviljoen de Witte – Den Haag – Zondag 10 juni 2018

Duo Warman & Van der Weerden

Bandoneoniste Simone van der Weerden en Pianist Wim Warman behoren tot de tango-top in Nederland. Samen laten ze het evenement swingen en houden ze de muziek dansbaar. Lees meer over de muziek

Een koninklijke locatie

Paviljoen de Witte wordt ook wel het Koninklijk Paviljoen genoemd. Het is het voormalig zomerpaleis van Koningin Wilhelmina. Lees meer over de locatie

2-gangen diner

Heerlijk eten en drinken hoort bij de tangocultuur. Daarom serveren we een 2-gangen diner aan tafel.  Reserveer een mooie plek aan tafel. Er is genoeg te zien en te horen. Bekijk het menu hier.

Paviljoen de Witte - Koninklijke Alure

Paviljoen de Witte is een buitenverblijf in Scheveningen, gebouwd op een duintop met een geweldig uitzicht op de ondergaande zon. Het werd gebouwd in 1827 in opdracht van koning Willem I als verjaardagscadeau voor zijn echtgenote koningin Frederica Louisa Wilhelmina van Pruisen. Zij moest in verband met haar gezondheid veel aan zee verblijven en tekende en schilderde hier veel. Het paviljoen werd gebouwd naar een neoclassicistisch ontwerp van Adriaan Noordendorp in de vorm van een kruis en met twee stroomgoden, Waal met drietand en Maas met roeispaan bij de entree. Aanvankelijk heette dit 'Het koninklijk paviljoen'. Willem I liet het paviljoen na aan zijn zoon prins Frederik die er niet vaak verbleef. Frederiks dochter Marie erfde het paviljoen in 1881. Daarna werd het vernoemd naar haar familie; zij was namelijk getrouwd met Wilhelm Adolf van Wied. Tot 1911 zou het paviljoen bezit van haar familie blijven. Edward Titus Rubinstein kocht het paviljoen van de familie Von Wied en verkocht het zeven jaar later aan Sociëteit De Witte.

Live: Duo Warman en van der Weerden

Een bijzondere combinatie. Zo kun je het duo Warman en Van der Weerden wel omschrijven. Beide virtuoos op hun instrument. Wim Warman op de piano en Simone van der Weerden op bandoneon. Tijdens hun vorige optreden stalen ze moeiteloos de muzikale harten van de bezoekers. Tangomuziek zoals je die zelden tegenkomt. Recht uit het hart en aangepast aan het moment. Want hoewel de basis bestaat uit bekende klassiekers, leggen beide muzikanten hun gevoel van het moment in hun muziek. Daarbij laten ze zich inspireren door de dansers op de dansvloer. Een unieke belevenis voor danser en muziekliefhebber.

Wim Warman (pianist): Vol vuur bespeelt Wim de piano. Of het nu gaat om klassieke en bekende tango's of zijn eigen composities. Een weldaad voor het oor. Hij speelde in de beroemde orkesten van Carel Kraayenhof en tourde daarmee over de hele wereld. Hij begint zijn carriere met een studie aan het Rotterdams Conservatorium met als hoofdvak Hammond-orgel.  Zijn stijl wordt gekenmerkt door de cross-over van jazz en tango. Heerlijk dansbaar en vol vuur. Zijn pianospel wordt vaak ervaren als een heel orkest uit 1 instrument.

Simone van der Weerden (bandoneon): Wat ons betreft is Simone de beste bandoneoniste van Nederland. Virtuoos op dit bijzondere en complexe instrument. Ze volgde haar opleiding op het conservatorium van Tilburg en Rotterdam. In Argentinië volgde ze lessen bij o.a. Roberto Alvarez en Julian Peralta, Nestor Marconi en Santiago Segret. Je kunt haar horen in verschillende bezettingen en tango-orkesten. Haar improviserende stijl maakt haar tot een veelzijdige muzikante die altijd afgestemd blijft op de dansers op de vloer.

Voor dansers zorgen we voor een veilige en gladde dansvloer.  De avond wordt muzikaal ingevuld door DJ Sid (NL)

2-gangen diner

We serveren een 2-gangen diner aan tafel in de danszaal. Zo wordt het ook een culinair event. U kunt bij uw bestelling kiezen tussen vegetarisch en vlees. Om 18:30 serveren we het hoofdgerecht uit. Het nagerecht wordt geserveerd na de eerste set live-muziek. We stemmen de livemuziek en het diner op elkaar af, zodat u niets hoeft te missen.

Hoofdgerecht, een keuze tussen vlees en vegetarisch:

Vlees: Nieuw Zeelands lams staartstuk | aubergine | komijn puree | muesli van amandel, vijg & rozemarijn | babyspinazie

Vegetarisch: Doperwt | geroosterde bloemkool | truffel tortellini | kwartelei | asperges

Nagerecht:

Pure chocolade genache | gebrande sinaasappel crème | macadamia | gezouten karamel | Italiaanse meringue

Dieetwensen kunnen worden verwerkt als u ze bij de bestelling opgeeft. Wilt u bij vrienden aan tafel zitten? Geen probleem. Als u het bij uw bestelling opgeeft, dan verwerken we dat in onze tafelindeling.

Onze Partners

Logo Paviljoen de Witte

Kaarten reserveren


Tijden: 16:00 - zaal open, 18:30 - serveren hoofdgerecht, 19:15 - eerste set live muziek, 20:00 - serveren nagerecht, 20.45 - tweede set live muziek, 22.30 einde Tangoclub

Paviljoen de Witte is goed bereikbaar met het OV. En uniek voor Scheveningen: het is mogelijk om voor de deur gratis te parkeren.