Tangoclub Kasteel Maurick – Zondag 13 oktober 2019

We nodigen je graag uit voor de enige rondreizende Tangoclub in Nederland. De Tangoclubs zijn plekken waar de sfeer van weleer wordt gecombineerd met optredens waarin professionals hun eigentijdse en zeer dansbare interpretaties van de Argentijnse Tango geven. Geen coverband of amateurs maar Argentijnse Tango pure sang, geimproviseerd en recht uit het hart. Op zondag 13 oktober strijken we neer onder de rook van Den Bosch, in Kasteel Maurick.

 

Tijdens het programma Let’s get Tangled in Jazz brengen deze professionals een ode aan de Argentijnse Tango en het kenmerkende palet van verschillende emoties in deze muziek. In dit programma larderen ze de Tango met een vleugje Jazz. Je ontdekt hoe dicht de muziekstromingen tegen elkaar aanliggen en hoe fijn het kan zijn om als danser je op deze klanken te laten meevoeren.

Kay Sleking is vaste gast en regelmatig creatief leider tijdens onze Tangoclubs. Hij weet bijzondere muzikale combinaties te maken die luisteraars en dansers kunnen inspireren. Hij brengt professionele muzikanten uit de Argentijnse Tango, Jazz en Wereldmuziek bij elkaar om te laten horen dat de Argentijnse Tango niet dood is en ook niet gevangen is in de piep-en-kraak muziek van de jaren 30 van de vorige eeuw.

Bernard van Rossum is saxofonist en studeerde aan het conservatorium in Amsterdam. Hij tourt regelmatig met het Bernard van Rossum Quartet en is de leider van de Bernard van Rossum Big Band waarmee hij meerdere prijzen won. Samen met Kay gaat hij de uitdaging aan om luisteraars en dansers van de Tango te verwennen met de mooiste dansbare muziek, waarmij de Sax een bijzondere sfeer meegeeft aan het concert.

Sanne van Delft studeerde contrabas aan het conservatorium van Amsterdam en maakte lange tijd deel uit van het orkest van Carel Kraayenhof. Hij tourde o.a. door de VS, Schotland, Zwitserland, Spanje, Bosnie, Zuid-Afrik, Alaska, Portugal, Italie, Noorweken en Argentinie. Als lid van De Wëreldbänd trad hij in theater o.a. op met Jeroen Zijlstra, Wende, Ellen ten Damme, Karel de Rooij en Martin van Waardenberg.

De Locatie

Kasteel Maurick, onder de rook van Den Bosch, is een locatie zoals je die van een kasteel verwacht. Een ophaalbrug, torenkamers en een slotgracht. Op het binnenterrein staat ‘de Orangerie’, een ruime plaats waar we iets bijzonders gaan doen.

Het oudste gedeelte van het huidige kasteel stamt uit 1400 en betreft de ingangspartij tussen twee slanke torens. De van een spitsboog voorziene poort kan men bereiken via een ophaalbrug. Het middendeel van het gebouw heeft twee uitgekraagde hangtorens. Daarachter bevindt zich de hoofdtoren die bekroond is met een door leien gedekte spits. De rechtervleugel is slechts gedeeltelijk 17e-eeuws, de rest is eind 19e eeuw toegevoegd.

Voor Dansers

De dansvloer is vanaf 16:00 – 22:30 beschikbaar voor dansers, ook tijdens het concert. Tussen de live muziek door verzorgd DJ Coos de muziek. Uit oogpunt van aansprakelijkheid en voedselveiligheid is het niet toegestaan om eigen eten of drinken mee te nemen.

Het Diner

Bij mooie muziek hoort een mooi diner. De Chef van Kasteel Maurick heeft voor de gelegenheid een 2-gangen diner samengesteld. Het restaurant van Kasteel Maurick heeft een goede reputatie als het gaat om heerlijk genieten. Het diner is tegelijk met de tickets online te reserveren. We bieden een keuze tussen een vlees en een vegetarisch gerecht. Uiteraard kunnen we rekening houden met dieetwensen die bij de reservering zijn opgegeven.

Hoofdgerecht Vlees: Kalfshaas | rundercake | courgette | gremolata | jus van lavas | courgette | navet cevenne-ui

Hoofdgerecht Vegetarisch: Ratatouille | aubergine | courgette gromoulata | paprika | salsa verde | schuim van Parmezaan

Nagerecht: Coupe Sabyaon | rood fruit

Met dieetwensen wordt uiteraard rekening gehouden als u die doorgeeft bij uw online reservering.

Het programma

16:00 uur – De Tangoclub opent zijn deuren
18:30 uur – Hoofdgerecht wordt geserveerd
19:15 uur – Eerste set live muziek
20:00 uur – Nagerecht wordt geserveerd
20:30 uur – Tweede set live muziek
22:30 uur – De Tangoclub sluit zijn deuren

 

 

Over Ons

De Nederlandse Tangoclubs worden georganiseerd door de Dutch International Tangoweek Foundation die zich inzet voor de bescherming van de Argentijnse Tango, een Unesco beschermt immaterieel erfgoed, in Nederland. Sinds 2009 organiseren we evenementen waarbij we ons focussen op professionele live muziek. We volgen daarbij de Code Cultural Gouvernance. Sinds 2015 hebben we een ANBI status. Ons festival in 2019 werd georganiseerd onder auspiecien van de Unesco. U herkent onze evenementen aan ons logo.

Betalen kan bij ons met PIN, iDEAL, Apple Pay, Mastercard, Visacart, Sofort, MisterCash/Bancontact en cadeaukaarten zoals de VVV cadeaukaart. Onze drankmunten zijn geldig op al onze evenementen verspreid door het land.

Maak hieronder een keuze voor uw ideale ticket. Kies vervolgens onderaan het aantal en klik op reserveren. U wordt daarna door het reserveringsproces geleid. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Beschikbare betaalmethoden:  iDeal, Credit Card, Apple Pay, Bancontact, SOFORT, EPS, Giropay, VVV Cadeaukaart

[supsystic-price-table id=10]

 

Je winkelmand is momenteel leeg.