Tangoclub de Haar- Utrecht – Zondag 6 januari 2019

In concert: Aubrey Snell (sax) featuring Trio Tangata

Een Tangoclub is een bijzondere plek voor bijzondere muziek. We brengen concerten op plekken waar de muziek zich het best thuis voelt. Sprookjesachtig of vol heimwee. Sprankelend of nauwelijks ontdekt.  We brengen het Unesco immaterieel erfgoed uit de concertzalen tussen de mensen. Op een unieke manier gecombineerd met culinaire verwennerij en voor de liefhebbers een dansvloer. Zo kun je de sfeer van een autenthieke Tangoclub uit Argentinië letterlijk proeven.

Speciaal voor deze vijfde nieuwjaars-Tangoclub in het koetshuis van Kasteel de Haar hebben we iets bijzonders. Een beetje buiten de gebaande paden, maar zeker een concert van top-niveau waarbij de voetjes van de vloer kunnen. Te gast zijn: Aubrey Snell (sax) featuring Trio Tangata.

Aubrey Snell studeerde klassiek saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Frank Timpe, sloot haar Master in juni 2007 cum laude af en kreeg meteen een onderscheiding voor haar theatrale originaliteit. Haar Bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium bij Leo van Oostrom en vervolgens aan het Utrechts Conservatorium bij Johan van der Linden en Willem van Merwijk werd in januari 2005 ook al cum laude afgerond. Aubrey volgde masterclasses bij saxofonisten als David Liebman, Steve Mauck, John Sampen, Philippe Geiss, Guy Goethals en Nobuya Sugawa. Nu zet ze haar tanden in de tango.

Tijdens het concert wordt ze begeleid door Trio Tangata, bekende gezichten in de Utrechtse Tangoscene. Het trio is samengesteld uit Margreet Markerink (piano), Jacqueline Edeling (bandoneon) en Boris Franz (Bas).

Voor dansers zorgen we voor een veilige en gladde dansvloer.  De avond wordt muzikaal ingevuld door DJ Coos. Vanwege het subjectieve karakter van een goede match is het voor ons helaas niet mogelijk om actief het aantal leiders en volgers te balanceren. We raden aan om zelf af te spreken met een danspartner voor de beste match. Een alternatief is om aan te schuiven voor het diner. We streven ernaar losse leiders en volgers bij elkaar te zetten.

Koetshuis de Haar - Laat je betoveren

Kasteel de Haar (vroeger Het Huys te Haer, van Oergermaans *Haru, zandige heuvelrug) is een kasteel bij Haarzuilens, in de omgeving van Vleuten in de gemeente Utrecht. Het is het grootste kasteel van Nederland. Het werd vanaf 1892 op de ruïne van het oude kasteel herbouwd in neogotische stijl. Naast het kasteel staat een kapel.

Voor de herbouw van het kasteel werd de beroemde architect Pierre Cuypers ingeschakeld, die er in nauwe samenwerking met zijn zoon Joseph Cuypers 20 jaar mee bezig was (van 1892 tot 1912). Hoewel de baron en barones nooit van plan waren om het kasteel permanent te gaan bewonen, werd het toch van alle gemakken voorzien, die er aan het einde van de 19e eeuw in Europa leverbaar waren. Het kasteel moest zeer comfortabel worden om er in ieder geval in de nazomer, in augustus en september, op grootse wijze gasten te kunnen ontvangen.

Wij beleven de betovering van het Kasteel in het nabijgelegen Koetshuis. De toegang tot de romantische kasteeltuinen voor een mooie winterwandeling is in de toegangsprijs inbegrepen.

2-gangen diner

Tango gaat om gezelligheid met vrienden. Eten en drinken nemen een belangrijke plaats in de Argentijnse cultuur in. Daarom serveren we in samenwerking met de kok van Restaurant 1e Klasse een 2 gangen diner. U kunt bij uw bestelling kiezen tussen vegetarisch en vlees. Om 18:30 serveren we het hoofdgerecht uit. Het nagerecht wordt geserveerd na de eerste set live-muziek. We stemmen de livemuziek en het diner op elkaar af, zodat u niets hoeft te missen.

Hoofdgerecht, een keuze tussen vlees en vegetarisch:

  • Vlees: Dry aged entrecote - puree met zongedroogde tomaatjes - courgettepasta - peultjes - crème van kervel en pastinaak - jus van Madeira
  • Vegetarisch: ratatouille van gegrilde groente met tomatenschuim

Nagerecht:

  • Nagerecht: kaneel panna cotta - chocoladebrownie - schuim van steranijs - stoofperenijs - in bastogne gelegde peer

Dieetwensen kunnen worden verwerkt als u ze bij de bestelling opgeeft. Wilt u bij vrienden aan tafel zitten? Geen probleem. Als u het bij uw bestelling opgeeft, dan verwerken we dat in onze tafelindeling.