Tangoclub de Haar – Zondag 5 januari 2020

In concert: Omar Mollo en Trio Escapada

Een Tangoclub is een bijzondere plek voor bijzondere muziek. We brengen concerten op plekken waar de muziek zich het best thuis voelt. Sprookjesachtig of vol heimwee. Sprankelend of nauwelijks ontdekt.  We brengen het Unesco immaterieel erfgoed uit de concertzalen tussen de mensen. Op een unieke manier gecombineerd met culinaire verwennerij en voor de liefhebbers een dansvloer. Zo kun je de sfeer van een autenthieke Tangoclub uit Argentinië letterlijk proeven.

Deze editie verwelkomen we Omar Mollo en Trio Escapada. Omar Mollo woonde in Pergamino, een landelijke stad in het noorden van Buenos Aires. Hier begon hij te zingen en leerde hij gitaar spelen. In enkele jaren was hij een jonge en uitstekende gitarist, en de leider van een legendarische rockband in de westelijke voorsteden van Buenos Aires. Na vele jaren herontdekt hij de tango. Met groot succes. Verschillende Latin Grammy Nominaties en een Carlos Gardel Award voor de beste tango-zanger volgden. Vergeet niet zijn website te checken: www.omarmollo.com.ar

Tijdens ons evenement wordt Omar begeleid door Trio Escapada. Zij produceerden ook samen een CD waar tango-muziek en klassieke muziek perfect samensmolten. Tijdens ons evenement wordt de muziek aangepast aan de dansers. Luister naar hun muziek op Spotify

 

Voor dansers zorgen we voor een veilige en gladde dansvloer.  Om de live muziek heen zorgt DJ Nino Bien voor de muziek. Vanwege het subjectieve karakter van een goede match is het voor ons helaas niet mogelijk om actief het aantal leiders en volgers te balanceren. We raden je aan om zelf af te spreken met een danspartner, of met een groepje tangodansers met leiders en volgers te komen. Wanneer je als losse leider of volger aanschuift voor het diner, streven wij elkaar de mensen die alleen zijn gekomen bij elkaar aan een tafel te zetten.

Koetshuis de Haar – Laat je betoveren

Kasteel de Haar (vroeger Het Huys te Haer, van Oergermaans *Haru, zandige heuvelrug) is een kasteel bij Haarzuilens, in de omgeving van Vleuten in de gemeente Utrecht. Het is het grootste kasteel van Nederland. Het werd vanaf 1892 op de ruïne van het oude kasteel herbouwd in neogotische stijl. Naast het kasteel staat een kapel.

Voor de herbouw van het kasteel werd de beroemde architect Pierre Cuypers ingeschakeld, die er in nauwe samenwerking met zijn zoon Joseph Cuypers 20 jaar mee bezig was (van 1892 tot 1912). Hoewel de baron en barones nooit van plan waren om het kasteel permanent te gaan bewonen, werd het toch van alle gemakken voorzien, die er aan het einde van de 19e eeuw in Europa leverbaar waren. Het kasteel moest zeer comfortabel worden om er in ieder geval in de nazomer, in augustus en september, op grootse wijze gasten te kunnen ontvangen.

Wij beleven de betovering van het Kasteel in het nabijgelegen Koetshuis. De toegang tot de romantische kasteeltuinen voor een mooie winterwandeling is in de toegangsprijs inbegrepen.

De Innerlijke Mens

Tango gaat om gezelligheid met vrienden. Eten en drinken nemen een belangrijke plaats in de Argentijnse cultuur in. Daarom serveren we in samenwerking met de kok van het Koetshuis van De Haar een 2 gangen diner. U kunt bij uw bestelling kiezen tussen vegetarisch en vlees. Om 18:30 serveren we het hoofdgerecht uit. Het nagerecht wordt geserveerd na de eerste set live-muziek. We stemmen de livemuziek en het diner op elkaar af, zodat u niets hoeft te missen. De 8-persoonstafels staan in de danszaal en zijn tevens een goede manier om andere tangoliefhebbers te leren kennen.

Hoofdgerecht, een keuze tussen vlees en vegetarisch:

  • Hoofdgerecht Vlees: Dry aged entrecote – puree van zongedroogde tomaatjes – courgettepasta – peultjes – crème van kervel en pastinaak – jus van Madeira
  • Hoofdgerecht Vegetarisch: Ratatouille van gegrilde groenten – tomatenschuim

Nagerecht:

  • Nagerecht: kaneel panna cotta – chocoladebrownie – schuim van steranijs – stoofperenijs – in bastogne gelegde peer

Zoals elk jaar is het ook mogelijk om tickets met een tapas-schotel te bestellen. Deze worden geserveerd in een andere zaal. U kunt de tapasschotel tussen 19:00 en 21:00 afhalen.  De Tapasschotel bevat: Crostini – geitenkaas – vijgen compote • Spaanse vegetarische balletjes – tomatensaus • Cheese jalapeno – kruiden dip • Salade rode biet – gebakken artisjok – balsamico • Uiensoep – croutons – groene kruiden • Spaanse tortilla – gegrilde groenten – hummus • Onion Rings – aioli • Aardappel poffertjes – roomkaas – tomaat

 

Dieetwensen kunnen worden verwerkt als u ze bij de bestelling opgeeft. Wilt u bij vrienden aan tafel zitten? Geen probleem. Als u het bij uw bestelling opgeeft, dan verwerken we dat in onze tafelindeling.

Dutch Tangoweek

Over Ons

De Nederlandse Tangoclubs worden georganiseerd door de Dutch International Tangoweek Foundation die zich inzet voor de bescherming van de Argentijnse Tango, een Unesco beschermt immaterieel erfgoed, in Nederland. Sinds 2009 organiseren we evenementen waarbij we ons focussen op professionele live muziek. We volgen daarbij de Code Cultural Gouvernance. Sinds 2015 hebben we een ANBI status. Ons festival in 2019 werd georganiseerd onder auspiecien van de Unesco. U herkent onze evenementen aan ons logo.

Betalen kan bij ons met PIN, iDEAL, Apple Pay, Mastercard, Visacart, Sofort, MisterCash/Bancontact en cadeaukaarten zoals de VVV cadeaukaart. Onze drankmunten zijn geldig op al onze evenementen verspreid door het land.

Mooie projecten doe je niet alleen. We zijn er trots op dat de school voor Argentijnse Tango Anna Rosa al vele jaren onze partner is in dit project. De school is trendsetter in de regio met een gebalanceerd didaktisch plan en aandacht voor het dansen op live-muziek. De school werkt met erkende docenten met veel ervaring in de dans en in lesgeven.

Kom je van ver en reis je met FlixBus? Dan hebben we een interessant aanbod voor je. Als je tickets voor de Tangoclub bestelt in onze webshop kun je bij de opmerkingen aangeven dat je graag een kortingscode wil ontvangen. Die sturen we dan per e-mail. Met die code krijg je 20% korting op jouw boeking bij FlixBus. We sturen je dan ook een beschrijving hoe je het beste naar het kasteel kunt komen.

Maak hieronder een keuze voor uw ideale ticket. Kies vervolgens onderaan het aantal en klik op reserveren. U wordt daarna door het reserveringsproces geleid. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Het programma:

16:00 uur – Tangoclub Open
18:30 uur – Hoofdgerecht wordt geserveerd
19:15 uur – Eerste Set Live Muziek
20:30 uur – Tweede Set Live Muziek
22:30 uur – Tangoclub gaat sluiten

Beschikbare betaalmethoden:  iDeal, Credit Card, Apple Pay, Bancontact, SOFORT, EPS, Giropay, VVV Cadeaukaart

HELAAS, Dit evenement is uitverkocht. Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van onze komende evenementen.

 

Je winkelmand is momenteel leeg.