Tangoclub de Haar – zondag 7 januari 2018

Koetshuis de Haar - Sprookjes bestaan

Het Koetshuis van Kasteel de Haar staat aan de rand van het beroemde landgoed. Wie door de toegangspoort naar binnengaat, kan de vuurkorven volgen op weg naar de ingang. In de grote laverie hebben we een mooie ruime plek waar je de geschiedenis van deze roemruchte locatie kunt voelen.

Kasteel de Haar zelf is het grootste kasteel van Nederland. Het werd vanaf 1892 op de ruïne van het oude kasteel herbouwd in neogotische stijl. Naast het kasteel staat een kapel. Voor de herbouw van het kasteel werd de beroemde architect Pierre Cuypers ingeschakeld, die er in nauwe samenwerking met zijn zoon Joseph Cuypers 20 jaar mee bezig was (van 1892 tot 1912). Hoewel de baron en barones nooit van plan waren om het kasteel permanent te gaan bewonen, werd het toch van alle gemakken voorzien, die er aan het einde van de 19e eeuw in Europa leverbaar waren.

Voor wie dat wil, met een kaartje van Tangoclub de Haar kun je gratis een bezoek brengen aan de tuinen van het kasteel. Deze zijn open tot 17:00 uur.

Live: Trio Tango Extremo

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Trio Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst ‘opmerkelijk' te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland geconcerteerd, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken. In augustus 2009 stond Tango Extremo als enige niet-Argentijnse orkest op het ‘Buenos Aires Tango Festival’ in Argentinië: het meest prestigieuze tango festival ter wereld. In 2016 en 2017 tourde het orkest door Rusland. RTV West en RTV Rijnmond zonden hierover een documentaire (45 minuten) uit.

Op nationaal gebied heeft het ensemble een niet snel meer weg te denken plaats in het Nederlandse muziekleven weten te veroveren. De groep speelt op de meest uiteenlopende podia, variërend van jazzfestival tot klassieke concertzaal tot tango salon. De creativiteit, het samenspel met de dansers en hun improviserend vermogen maken het een veelgevraagd orkest.

Bezetting:

Voor dansers zorgen we voor een veilige en gladde dansvloer. En tussen de live-muziek door verzorgd DJ Mateo El Fino de muziek.

2-gangen diner

We serveren een 2-gangen diner aan tafel in de danszaal. Zo wordt het ook een culinair event. U kunt bij uw bestelling kiezen tussen vegetarisch en vlees. Daar kunt u ook uw dieetwensen opgeven en eventueel bij welke van uw vrienden u aan tafel wilt zitten. Om 18:30 serveren we het hoofdgerecht uit. Het nagerecht wordt geserveerd na de eerste set live-muziek. We stemmen de livemuziek en het diner op elkaar af, zodat u niets hoeft te missen.

Diner tijdens een TangoclubHoofdgerecht, een keuze tussen vlees en vegetarisch:

Dry aged entrecote - puree van zongedroogde tomaatjes - courgettepasta - peultjes - crème van kervel en pastinaak - jus van Madeira

Polenta - puree van zongedroogde tomaatjes - courgettepasta - peultjes - crème van kervel en pastinaak - saus van citroengras

Nagerecht:

kaneel panna cotta - chocoladebrownie - schuim van ster-anijs - stoofperen-ijs - in bastogne gelegde peer

LET OP: de diner's zijn uitverkocht. Het is wel mogelijk om bij de danserskaarten een Tapas-schotel te bestellen. Dit kan tot een week voorafgaand aan het evenement.

Kaarten reserveren

De kaarten zijn uitverkocht. Via onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van ons volgende evenement. U hoeft dan geen evenement meer te missen.

Handig om te weten:

  • Met een kaart voor Tangoclub de Haar kunt u gratis de kasteeltuinen bezoeken (deze sluiten om 17:00 uur)
  • Parkeren op het parkeerterrein van het kasteel is gratis voor bezoekers van Tangoclub de Haar
  • Als het regent kunnen de paden rondom de locatie modderig zijn