Tangoclub Amsterdam CS – Amsterdam – Zondag 18 november 2018

In concert: Sebastiaan van Delft (piano) en Jeannine Geerts (zang)

Een Tangoclub is een bijzondere plek voor bijzondere muziek. We brengen concerten op plekken waar de muziek zich het best thuisvoelt. Sprookjesachtig of vol heimwee. Sprankelend of nauwelijks ontdekt.  We brengen het Unesco immaterieel erfgoed uit de concertzalen tussen de mensen. Op een unieke manier gecombineerd met culinaire verwennerij en voor de liefhebbers een dansvloer. Zo kun je de sfeer van een autenthieke Tangoclub uit Argentinië letterlijk proeven.

Op zondag 18 november presenteren we: Sebastiaan van Delft (piano) en Jeannine Geerts (zang).

Het duo Geerts en van Delft is geen onbekende in de Nederlandse concertzalen. Jeannine studeerde solozang bij Margreet Honing aan het Sweelick conservatorium waar zij eveneens haar drama/opera opleiding volgde. Met haar kenmerkende stemgeluid vertolkt zij al jaren op haar eigen wijze de melancholie en de heimwee van de tango. Luister naar Jeannine in de bezetting met Trio Tangata.

Sebastiaan van Delft is een veelzijdige pianist.  Hij werd in zijn prilste levensfase reeds onweerstaanbaar aangetrokken tot de mysterieuze sferen van het kerkorgel. Hij nam orgel- en pianolessen bij Jos van der Kooy en Leo van Doeselaar en won als twaalfjarige de improvisatie- en interpretatieprijs op het Concours voor Jeugdige Organisten te Amsterdam. Vanaf 1985 studeerde hij klassiek kerkorgel bij Haite van der Schaaf en Bernard Winsemius aan het conservatorium van Hilversum, alwaar hij in 1991 afstudeerde. Tevens volgde hij als pianist lessen bij verschillende jazzmusici, onder wie Nedly Elstak.  Hij is jarenlang pianist geweest in Carel Kraayenhof’s ‘Sexteto Canyengue’. Als geen ander is hij in staat om de tango een eigen kleur te geven. Luister naar Sebastiaan van Delft als pianist van het Trio Kay Sleking.

 

Voor dansers zorgen we voor een veilige en gladde dansvloer.  De avond wordt muzikaal ingevuld door DJ El Fresco (NL/AR). Zoals gebruikelijk om regulieren salons balanceren wij het aantal leiders en volgers niet actief. Vanwege het subjectieve karakter van een goede match is dat voor ons helaas niet mogelijk. We raden aan om zelf af te spreken met een danspartner voor de beste match. Een alternatief is om aan te schuiven voor het diner. We streven ernaar losse leiders en volgers bij elkaar te zetten.

Amsterdam CS - locatie vol melancholie

 Station Amsterdam Centraal is het centraal station van de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Het is gebouwd tussen 1881 en 1889naar ontwerp van P.J.H. Cuypers, A.L. van Gendt (stationsgebouw) en L.J. Eijmer (stationskap). Het station telt zes perrons die via drie dwarsgangen onder de vijftien sporen (waarvan 11 reizigerssporen) bereikbaar zijn. Dagelijks telt Amsterdam Centraal circa 162.103 in- en uitstappers, waarmee het na Station Utrecht Centraal het drukste station van Nederland is.

De Rijksbouwmeester wordt vaak in een adem genoemd met het Rijksmuseum (1876-1885) en het Centraal Station in Amsterdam. Cuypers ontwierp en restaureerde vele prachtige kerken, kapellen en kloosters. De Koninklijke troon (1904) waarop elk jaar de troonrede (Prinsjesdag) wordt uitgesproken is ook ontworpen door deze Nederlands beroemdste architect. Zijn vakmanschap wordt geroemd als de man die architectuur in Nederland nieuw leven inblies. Invloedrijk en inspirator voor velen zoals H.P. Berlage en Michel de Klerk.

In Grand Café Restaurant 1e klas zijn de oude wachtkamers volledig gerestaureerd en in tact gebleven voor het grote publiek. U kunt hier nog de oude (wacht)tijden van weleer beleven.

2-gangen diner

Tango gaat om gezelligheid met vrienden. Eten en drinken nemen een belangrijke plaats in de Argentijnse cultuur in. Daarom serveren we in samenwerking met de kok van Restaurant 1e Klasse een 2 gangen diner. U kunt bij uw bestelling kiezen tussen vegetarisch en vlees. Om 18:30 serveren we het hoofdgerecht uit. Het nagerecht wordt geserveerd na de eerste set live-muziek. We stemmen de livemuziek en het diner op elkaar af, zodat u niets hoeft te missen.

Hoofdgerecht, een keuze tussen vlees en vegetarisch:

  • Vlees: Getrancheerde eendenborst met sinaasappel-Grand Marniersaus
  • Vegetarisch: Vegetarische, Indian curry van kikkererwt, gember, tomaat, groene erwten, atjar, witte rijst, papadum en yoghurt-muntsaus

Nagerecht:

  • Nagerecht: Pannacotta met karamelsaus en slagroom

Dieetwensen kunnen worden verwerkt als u ze bij de bestelling opgeeft. Wilt u bij vrienden aan tafel zitten? Geen probleem. Als u het bij uw bestelling opgeeft, dan verwerken we dat in onze tafelindeling.