Programma

De Argentijnse Tango is een bijzondere muziekstroming die ontstond in Argentinië en Uruguay. In Nederland kennen we hem vooral van ‘De Traan van Maxima’ en van het spel van Carel Kraayenhof. In veel Europese landen is het een breed gedragen muziekstroming, zoals blues en jazz dat zijn. In Nederland nog niet. En dat is jammer. De muziek kan je raken in je hart. Of je er nu als luisteraar van wilt genieten of als danser.

Tijdens dit bijzondere festival leer je de muziek kennen. In zijn volle breedheid. Laagdrempelig, passievol en met bijpassende wijnen en lekker eten. Een weekend met verwennerij voor alle zintuigen. Voor tarieven die je in de festival- en cultuursector nauwelijks tegenkomt. 

Zaterdag 8 juni – KADE Kafe – Amersfoort

Op zaterdagavond openen we het festival samen met een vertegenwoordiger van de Argentijnse Ambassade. We toasten op het weekend, op de toekomst van de Argentijnse Tango in Nederland en op de allermooiste muziek. Tijdens de avond kun je luisteren naar de nieuwe generatie tangomuzikanten van Roffa Tango Trio. Hier alvast een voorproefje.

Zondag 9 juni – 1e Pinksterdag – De Marienhof Amersfoort

Een dag vol muziek. Je kunt al vanaf 12.00 uur de beste concerten beluisteren. Een aantal hebben een dansvloer erbij, omdat dansers de muziek daar graag beleven. Gewoon luisteren kan ook bij alle concerten. Wil je erbij genieten van een mooie Argentijnse wijn? Per concert doen we een wine-pairing, die de sfeer van het concert versterkt.

Onze hoofdact van die dag is Hyperion Ensemble. Een 7-koppig orkest dat voor de eerste keer in Nederland optreed en in het buitenland een ongekende reputatie heeft. Alleen dit orkest is al een goede reden om dit festival mee te maken.

Klik hier voor het volledige blokkenschema van de zondag

Maandag 10 juni – 2e Pinksterdag – De Marienhof Amersfoort

Ook tijdens de maandag kun je al vanaf 12:00 uur de mooiste concerten horen. Van Klassiek tot Jazzy en van intiem tot uitbundig. Van een bezoekje aan de locals in Buenos Aires tot de expressie van het krachtige Sexteto Milonguero.  Ze komen speciaal voor ons naar Nederland. Een kans om te grijpen dus.

Klik hier voor het hele blokkenschema van maandag 10 juni (2e Pinksterdag)