Waarom Utrecht?

Utrecht is een van de belangrijkste steden in Nederland en bestaat al sinds de Romeinse tijd. Het is een echte studentenstad met meerdere hogescholen en een universiteit. Langs de grachten van de stad is het altijd gezellig en de stad is nog niet onder de voet gelopen door toeristen. Lees meer over de geschiedenis op Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Utrecht

Reis naar Utrecht

Utrecht ligt centraal in Nederland en is erg goed bereikbaar vanaf de internationale luchthaven Schiphol. 24 uur per dag is er een directe treinverbinding van de luchthaven naar het Centraal Station in Utrecht. Overdag zelfs elke 10 minuten. Kaartjes voor de trein zijn online te bestellen op de website van de Nederlandse Spoorwegen (klik hier).

Het Muntgebouw

Het Muntgebouw is de plaats waar tot enkele jaren geleden de Nederlandse Euro-munten werden geslagen. Sinds enige jaren is het gebouw, dat in die tijd zwaar beveiligd was, in gebruik als evenementen locatie.

Adres: Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht

Parkeren

Parkeren kan het makkelijkst op parkeerplaats P1 van de Jaarbeurs. Vanaf die parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar Het Muntgebouw. Verlaat deparkeerplaats aan de zijde van de Graadt van Roggenweg en steek bij de verkeerslichten de weg over. Ga aan de overzijde rechtdoor de Koningsbergerstraat in en volg de weg tot aan het water. Sla vervolgens linksaf richting de Leidseweg. U vindt het Muntgebouw na enkele minuten lopen aan uw linkerhand op de hoek.

Met het OV.

Vanaf Utrecht Centraal is het ongeveer 10 minuten lopen naar Het Muntgebouw. Neem uitgang Jaarbeursplein en steek het Jaarbeursplein over. Sla rechtsaf de Croeselaan over en loop via het kruispunt tot aan het water. Sla bij het water linksaf naar de Leidseweg. U vindt het Muntgebouw na ongeveer 6 minuten lopen aan uw linkerhand.

Liever korter lopen? Pak tram 60 of 61 of buslijnen 4, 5, 7, 90 en 102 richting Graadt van Roggenweg. Stap bij deze halte uit en ga rechtsaf de weg over en sla schuin de Koningsbergerstraat in. Volg deze weg tot aan het water en ga linksaf de Leidseweg in. U vindt het Muntgebouw aan uw linkerhand op de hoek.