Trio Warman, Houdijk en Post

Speciaal voor de Dutch Tangoweek 2021 brachten we drie muzikale toppers samen. Samen gaan ze uitdaging aan om de mooiste tangomuziek te improviseren. Dit is Tango zoals die ontstaan is. Improviserende muzikanten in de havenwijken van Buenos Aires en Montevideo. Dit beloofd een bijzonder optreden te worden voor luisteraars en dansers.

Wim Warman (piano)

Wim Warman is een begenadigd pianist die vele muzikale stromingen beheerst. Sinds vele jaren speelt hij Argentijnse Tango in vele orkesten, onder welke ook de Sextetot Canyenue van Carel Kraayenhof. Naast zijn pianospel arrangeert hij voor anderen, waaronder ook voor het orkest Musica Extrema die vorig jaar met zijn werk tourde langs de theaters met de voorstelling Cafe Du Monde. Maar Wim is toch vooral op zijn plek achter de piano waar hij samen met zijn collega’s lekker kan improveren voor luisteraars en dansers.

Vincent Houdijk (vibrafoon)

Vincent is een ongelooflijk veelzijdige muziek artiest gevestigd in Nederland die tussen de 120 en 160 concerten per jaar geeft. De combinatie van zijn klassieke en jazz studies gaven hem een ongelooflijk open en brede kijk op muziek waardoor hij altijd nieuwsgierig is naar allerlei soorten muziek samenwerkingen en stijlen. Vincent Houdijk is zonder twijfel een zeer open en zelfs spiritueel ingestelde muziekartiest en -docent. In 2007 formeerde Vincent zijn band VinnieVibes; een intense, dynamische en onweerstaanbare band die zeer gewaardeerd wordt door hun fans en vele muziekprogrammeurs. In 2018 traden Vincent Houdijk & VinnieVibes op tijdens het wereldberoemde North Sea Jazz Festival en namen ze daar tijdens dit live optreden hun derde album op. Tijdens de Dutch Tangoweek gaat hij graag de uitdaging aan om een mooie geimproviseerd concert te geven

Radboud Post (viool)

Radboud Post studeerde klassiek viool bij Vaclav Novak aan het Rotterdams Conservatorium en bij Tibor Varga aan de Academie de Musique Sion in Zwitserland. Hierna ging hij door in de argentijnse tango, hoofdvak viool, bij Leo Vervelde, Wim Warman, Gustavo Beytelmann en Micha Molthoff, waarin hij cum laude afstudeerde. Hij is gespecialiseerd in “a la parilla-spel”, het geïmproviseerd uitvoeren van tango zonder arrangementen in verschillende bezettingen. Tijdens de Dutch International Tangoweek krijgt hij uitgebreid de kans om ‘los’ te gaan.