Trio Pezzanov, Cekov en Noh

Tangomuziek wordt over de hele wereld een warm hart toegedragen door professionele muzikanten. Soms in de klassieke stijl. Soms ook door daarin de invloeden uit hun eigen cultuur en muziek te vermengen. Het gevoel blijft. In dit concert ontdek je de invloeden van muziek uit de Balkan op de Argentijnse Tango. Of is het andersom? Het is een boeide vorm waarin beide stromingen elkaar ontmoeten en samenvloeien.

Toni Pezzanov studeerde aan de gespecialiseerde hogeschool ‘Ilja Nikolovski Luj’ in Skopje (Noord Macedonie) met als focus klassiek accordion. Daarna vervolgde hij zijn studie aan het conservatorium ‘St Jiril & Metodij’, ook in Skopje. Na zijn opleiding won hij vele prijzen op internationale concoursen in Duitsland en Italie. In 2014 won hij de Internationale Competitie voor Bandoneon in Klingental, gevolgd door vele tournees in Europa en Zuid-Amerika.

Tijdens de Dutch Tangoweek speelt hij samen met Robert Cekov, ook uit Noord Macedonie. Hij is regelmatig te zien als solist bij het Macedonisch Philharmonisch orkest. In Nederland werkt hij o.a. voor het Nederland Balletorkest, het Ichtus strijkkwartet en het Hollandsymfonia quintet.

Het trio wordt compleet gemaakt met pianiste Miran Nog, geboren in Seoel, Zuid Korea. Ze studeerde Klassieke composities aan de Chugye Art University in Seoel. Haar eigen orkest, het NOHMI quintet deed eerder mee aan verschillende concoursen waaronder de Erasmus Jazz Prize en de Grachtenfestival Jazz Competitie. Als jazzpianiste was ze o.a. te zien tijdens North Sea Round Town en het International Film Festival, beide in Rotterdam.