Duo Panman – Veelenturf

Tijmen Veelenturf en Tim Panman leerden elkaar kennen tijdens hun studie op het Rotterdams conservatorium Codarts, waar zij samen Argentijnse tango studeerden. Hun gedeelde passie voor de Argentijnse muziek leidde tot een hechte vriendschap en vele muzikale ontmoetingen waarbij niet alleen tango, maar ook Gypsy Jazz, flamenco en Braziliaanse muziek aan bod kwamen.

Beide heren zijn doorgewinterd in het landschap van de tango, en dat is te horen in het diverse repertoire wat ze ten gehore brengen. Denk aan oude tango’s zoals Volver of El dia que me Quieras tot stukken uit het neotango genre van Piazzolla.

Het nieuwste project van de twee heren is een samenwerking met Rotterdamse artiest Frédérique Spigt, waarbij ze in kwintet vorm met Spigt als frontvrouw naar het Nederlands hertaalde tango’s ten gehore zullen brengen (tour: voorjaar 2022). Met muzikaliteit en humor laten Tijmen en Tim zien dat de viool en gitaar een fantastische combinatie is.

Tim Panman

Tim Panman is een gitarist die zich specialiseert in tango, Braziliaanse muziek, klassieke muziek en Zuid-Amerikaans folkloristische muziek. Tim heeft zowel zijn Bachelor als Master Titel bij het Codarts Conservatorium in Rotterdam behaald. Hij zet zich in voor een groter podium voor de gitaar in Nederland als lid van de raad van bestuur bij de Gitaarsalon Nederland. Gedurende zijn carrière heeft Tim vele verschillende muzikale stijlen aangeraakt, waaronder tango, flamenco, Argentijnse folklore, Braziliaanse muziek, Latijns-Amerikaanse folklore en klassieke muziek. Tim laat graag zien hoe veelzijdig de gitaar is in verschillende stijlen. Van het begeleiden van solisten en vocalisten tot onderdeel zijn van een ritmische sectie, maar ook om als solist te spelen in vele verschillende genres

Tijmen Veelenturf

Tijmen Veelenturf (1990) begon op zevenjarige leeftijd met klassiek viool spelen. Op zijn veertiende kwam hij in aanraking met Ierse volksmuziek en Amerikaanse bluegrass. Op het conservatorium in Rotterdam volgde hij tijdens de bachelor de studierichting Argentijnse tango en tijdens de master een combinatie van zowel tango als klassiek. Tijmen is actief als violist bij verschillende country- en popbands, speelt in klassieke ensembles, zit in een tangokwintet en doet daarnaast studiowerk. Hij maakt als violist en banjoist deel uit van Dusty Mixed Feelings, een door de Stokerij Schiedam geïnitieerde muziekvoorstelling en daarnaast maakt hij deel uit van de theatertour “Stukjes”, met Corrie van Binsbergen en Frédérique Spigt.