Organisatie

De Dutch International Tangoweek wordt georganiseerd door de Stichting Dutch International Tangoweek. Het is de enige onafhankelijke en landelijk opererende tangostichting.

In de jaren sinds de oprichting in 2014 is de Dutch International Tangoweek uitgegroeid tot het enige tangofestival in West-Europa waar de muziek centraal staat. Het meerdaagse festival en de eendaagse Tangoclubs onderscheiden zich doordat er ruimte wordt gegeven aan muzikale professionals uit binnen- en buitenland. Natuurlijk is er tijdens de evenementen veel ruimte voor de dans. Het is echter geen verplichting of noodzaak om te kunnen dansen. Genieten van de muziek kun je ook op andere manieren.

Bestuursleden

Bestuursleden worden geselecteerd op basis van hun passie voor Argentijnse tango. Een bestuurslid mag geen zakelijke belangen hebben in tango die de belangen van de stichting kunnen schaden. Bestuursleden krijgen niet betaald voor hun werkzaamheden.

Raad van Advies

Om veilig te stellen dat de stichting kan beschikken over alle kennis en ervaring die nodig is om te presteren is een raad van advies ingesteld. Leden van de Raad van Advies worden door bestuur per jaar benoemd. Dit geeft de stichting de artistieke vrijheid die nodig is om een innovatief programma te ontwikkelen. Leden van de Raad van Advies worden niet betaald voor hun werkzaamheden.

De Stichting Tangoweek heeft geen duurbetaalde directeur in dienst en publiceert jaarcijfers openbaar.

Festivalproductie 2020

  • Zakelijke leiding: Frank Perquin
  • Marketing en communicatie: Vivian van Bruggen
  • Productie: Floor Visser
  • Techniek: Willem Borra
  • Vrijwilligerscoördinatie: Myranda van der Spaa

ANBI-erkenning.

Door de Nederlandse Belastingdienst is een ANBI erkenning toegekend. Donaties aan de Stichting Tangoweek aftrekbaar van de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Cultural Gouvernance

We vinden het belangrijk om transparant te zijn. Om die reden onderschrijven we de code Cultural Gouvernance. Lees meer over de code op: https://www.governancecodecultuur.nl/

Binnen onze financiële mogelijkheden streven we een eerlijke beloning na voor iedereen die zijn of haar talenten inzet voor het bereiken van ons doel. Dat geldt voor zowel de artiesten alsook de producenten. Daarom onderschrijven we  de Code Fair Practice Cultuur.

Activiteiten

Ons doel is de promotie van de Argentijnse Tangocultuur in al zijn facetten aan een breed publiek. Daarbij hanteren we de Unesco definitie die in 2009 werd gehanteerd toen de cultuurstroming werd opgenomen op de lijst immaterieel erfgoed. We willen ons publiek in het hart raken met bijzondere muziek en poëzie vol melancholie. Tegelijkertijd willen we voor kunstenaars een platform zijn waarop zij hun werk kunnen laten horen en zien.

Een belangrijk middels is het organiseren van evenementen waarop we de muziek live laten horen gecombineerd. Tijdens de evenementen, die je kunt herkennen aan de naam Tangoclub, kun je op verschillende manier van de muziek genieten. Door te luisteren, onder het genot van culinaire verwennerijen, of op de dansvloer. We streven ernaar zo veel mogelijk mensen te inspireren om van de muziek te genieten. De manier waarop is voor ons minder belangrijk. Ons doel is om de Argentijnse Tangomuziek laagdrempelig toegankelijk te maken voor iedereen. We zoeken hierbij zo veel mogelijk de samenwerking op met iedereen die een bijdrage kan en weel leveren aan ons doel.

Bezoekers die de dans willen ontdekken helpen we op weg. Door ze in contact te brengen met professionele en erkende docenten en scholen uit hun regio. We werken daarvoor samen met dansscholen waarvan de visie in overeenstemming is met die van onze stichting.