Organisatie

De Dutch International Tangoweek wordt georganiseerd door de Stichting Dutch International Tangoweek. Het is de enige onafhankelijke en landelijk opererende tangostichting.

Bestuursleden

Bestuursleden worden geselecteerd op basis van hun passie voor Argentijnse tango. Een bestuurslid mag geen zakelijke belangen hebben in tango die de belangen van de stichting kunnen schaden. Bestuursleden krijgen niet betaald voor hun werkzaamheden.

Raad van Advies

Om veilig te stellen dat de stichting kan beschikken over alle kennis en ervaring die nodig is om te presteren is een raad van advies ingesteld. Leden van de Raad van Advies worden door bestuur per jaar benoemd. Dit geeft de stichting de artistieke vrijheid die nodig is om een innovatief programma te ontwikkelen. Leden van de Raad van Advies worden niet betaald voor hun werkzaamheden.

De Stichting Tangoweek heeft geen duurbetaalde directeur in dienst en publiceert jaarcijfers openbaar.

Festivalproductie 2019

  • Zakelijke leiding: Frank Perquin
  • Marketing en communicatie: Vivian van Bruggen
  • Productie: Floor Visser
  • Techniek: Willem Borra
  • Vrijwilligerscoördinatie: Myranda van der Spaa

ANBI-erkenning.

Door de Nederlandse Belastingdienst is een ANBI erkenning toegekend. Donaties aan de Stichting Tangoweek aftrekbaar van de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Cultural Gouvernance

We vinden het belangrijk om transparant te zijn. Om die reden onderschrijven we de code Cultural Gouvernance. Lees meer over de code op: https://www.governancecodecultuur.nl/

Activiteiten

Ons doel is de promotie van de Argentijnse Tangocultuur in al zijn facetten aan een breed publiek. We willen hen in het hart raken met de bijzondere muziek vol melancholie. Tegelijkertijd willen we voor kunstenaars een platform zijn waarop zij hun werk kunnen laten horen en zien.

Een belangrijk middels is het organiseren van evenementen waarop we de muziek live laten horen gecombineerd. Tijdens de evenementen, die je kunt herkennen aan de naam Tangoclub, kun je op verschillende manier van de muziek genieten. Door te luisteren, onder het genot van culinaire verwennerijen, of op de dansvloer. We streven ernaar zo veel mogelijk mensen te inspireren om van de muziek te genieten. De manier waarop is voor ons minder belangrijk.

Naast de Tangoclubs werken we aan een jaarlijks terugkerend festival waar de beste internationale livemuzikanten een platform vinden om hun werk te laten horen aan een breed publiek. Ons doel is om de Argentijnse Tangomuziek laagdrempelig toegankelijk te maken voor iedereen. We zoeken hierbij zo veel mogelijk de samenwerking op met iedereen die een bijdrage kan en weel leveren aan ons doel.

Bezoekers die de dans willen ontdekken helpen we op weg. Door ze in contact te brengen met professionele en erkende docenten en scholen uit hun regio. We werken daarvoor samen met dansscholen waarvan de visie in overeenstemming is met die van onze stichting.