Kasteel Maurick – Den Bosch

Kasteel Maurick - betoverende locatie

Kasteel Maurick, onder de rook van Den Bosch, is een locatie zoals je die van een kasteel verwacht. Een ophaalbrug, torenkamers en een slotgracht. Op het binnenterrein staat 'de Orangerie', een ruime plaats waar we iets bijzonders gaan doen. 

Het oudste gedeelte van het huidige kasteel stamt uit 1400 en betreft de ingangspartij tussen twee slanke torens. De van een spitsboog voorziene poort kan men bereiken via een ophaalbrug. Het middendeel van het gebouw heeft twee uitgekraagde hangtorens. Daarachter bevindt zich de hoofdtoren die bekroond is met een door leien gedekte spits. De rechtervleugel is slechts gedeeltelijk 17e-eeuws, de rest is eind 19e eeuw toegevoegd.

Naast het kasteel ligt landgoed "Maurick" ter grootte van 23 ha. Het is eigendom van de BV tot Exploitatie van het Landgoed Maurick en ligt op het overgangsgebied van enigszins hogere gronden naar het Dommeldal. Het gebied kent een kolonie van blauwe reigers die tot een van de grootste van Nederland hoort. Het gebied is zeker een wandeling waard.

Wist je trouwens dat je op Kasteel Maurick ook kunt blijven slapen? Via de webshop kun je 1 van de 3 kasteelkamers reserveren.