nieuws

,,Je danst niet op tangomuziek. Tangomuziek laat je dansen”

,,Tangomuziek is ongelooflijk veelzijdig. Van sterk ritmische klassieke nummers tot hele mooie dramatische melodische”, begint Selmar, alias DJ Angel zijn betoog. Hij is enkele jaren geleden betoverd geraakt door de tangomuziek en verdiept zich in alle aspecten ervan. ,,Veel dansavonden draaien alleen maar oude muziek. Dat vind ik jammer. Je doet in mijn ogen geen recht aan de vele muzikanten die liefdevol met de muziek aan de slag gaan”.

Tijdens Tangoclub Kasteel Maurick staat hij achter het mengpaneel. Tussen de live sets van trio TangoZZ & More laat hij de bezoekers dansen. ,,Die oude muziek is prachtig. Je kunt horen dat die op schellen is opgenomen. Hij kraakt en hij piept. Het is de charme van de muziek uit die tijd. Als je die muziek aanvult en afwisselt met moderne uitvoeringen en interpretaties van de beste muzikanten, kun je een geweldige muziekavond samenstellen”.

DJ Angel is zich ervan bewust dat niet alle dansers overweg kunnen met die muziek. ,,Muziek die melodisch is, vraagt meer van de muzikaliteit van de danser. Het vraagt erom dat je je laat raken door de muziek. Het is meer dan vertrouwen op vaste pasjes en figuurtjes. Je hebt het dan écht over dansen. Toch weet ik zeker dat als je geraakt wordt door de muziek, je vanzelf gaat dansen”. Hij straalt als hij over zijn passie voor afwisselende tangomuziek spreekt. Een passie die hij regelmatig tentoonspreid in Haarlem en Den Bosch.

Tijdens Tangoclub Kasteel Maurick verrast hij dansers en luisteraars met een veelzijdige keuze aan mooie muziek. Van ritmisch klassiek tot lyrisch en bijzonder. ,,Om mensen te raken en te boeien”, legt hij uit. ,,Nieuwe uitvoeringen van bekende klassiekers zijn vaak heel inspirerend. Een klassieke signatuur met een interessante twist in moderne uitvoeringen”.

Lees meer over Tangoclub Kasteel Maurick

De Facebookpagina van DJ Angel en zijn eigen salon Mystic