Geschiedenis

Hoe het allemaal begon

Nederland heeft een rijke tangogeschiedenis en was een van de eerste landen in Europa met een Argentijns Tango festival. Van 1998 tot 2013 vond in Amsterdam Tangomagia plaats. Dit festival was ooit beroemd vanwege de ‘maestro’s’ en muzikanten die de festival bezochten. Maar tijden veranderen. Het festival ging ten onder aan mismanagement. Ervaren dansers kunnen bij elke week ergens in Europa een tango-marathon dansen en milonga’s verschijnen in elke stad. De live-muziek sterft helaas langzaam uit en steeds minder dansers leren dansen op live-muziek. 

De Dutch International Tangoweek heeft als doel om de tango bijzonder te maken. Om te inspireren. En om de Tangowereld open te zetten voor een breder publiek. Muziekliefhebbers en dansers. Naast evenementen voor dansers, wil de Tangoweek organisatie de schoonheid van de Tango laten zien. In dans, muziek en kunst. In al zijn verschijningsvormen. Met een onafhankelijke organisatie die bereid is om met iedereen te praten die een bijdrage aan de tango in Nederland wil leveren.

Eind 2014 was de eerste editie van de Tangoweek. Toen nog kleinschalig. Met een Tangoclub in de Beurs van Berlage in Amsterdam en een Tangoclub in het koetshuis van Kasteel de Haar. In de jaren die volgden sloten we steeds meer locaties aan voor de 1-daagse evenementen. Zoals Kasteel Maurick (bij Vught), Paviljoen de Witte (Scheveningen), Stadsvilla Sonsbeek (Arnhem) en Amsterdam CS. De evenementen staan bekend om hun hoge artistieke kwaliteit en laagdrempelige toegangsprijzen. Het is een vorm waarin dansers en bezoekers samen kunnen genieten van de mooiste tangomuziek. Een heerlijk diner, geserveerd aan tafel en voor dansers een veilige dansvloer. Het is een vorm waarin de beide publieksgroepen harmonieus samenkomen. De Stichting Dutch International Tangoweek is de enige aanbieder in Nederland van Tangoclubs in deze bijzondere vorm.

Inmiddels kan de Dutch Tangoweek Foundation zich specialist noemen op het gebied van Argentijnse Tangomuziek en beschikt over het grootste netwerk van tangoliefhebbers in Nederland. En nog elke dag sluiten zich nieuwe mensen aan die de passie ontdekken. We zijn er dan ook trots op dat we in 2019 de mogelijkheid hebben om aan de basis te staan van een volwaardig tangofestival in Nederland.