fbpx
Dutch International Tangoweek

Workshops voor dansers

Veel dansers blijken het lastig te vinden om te dansen op livemuziek. Natuurlijk, in tegenstelling tot de muziek die een dj speelt, is livemuziek wat minder voorspelbaar. Tegelijkertijd geeft dit een extra dimensie aan de dans. Per slot van rekening is de Argentijnse Tango voor het grootste deel van zijn geschiedenis gedanst op livemuziek. Daarom heb je tijdens dit festival een unieke kans om te leren hoe je als danser met livemuziek kunt omgaan en welke invloed het op jouw dansen heeft. Workshops worden gegeven in het Engels en/of Nederlands, afhankelijk van de deelnemers.

Het is kennis en ervaring die geen enkele school in zijn lesprogramma heeft. Het gaat namelijk om meer dan alleen muzikaliteit. Het gaat ook om het omgaan met onzekerheden en onvoorspelbaarheden. Maar vooral om het genieten van de samenwerking tussen dansers en muzikanten. In deze workshop-serie van Danielle Riegel en Sebastián Coli Bazzini leer je om te genieten van de muziek en om te ontspannen in de improviserende sfeer van muzikanten.

Danielle Riegel. Het leven van Danielle Riegel staat al sinds haar jeugd in het teken van dans, muziek en bewegen. Toen de Argentijnse tango op haar pad kwam was het liefde op het eerste gezicht. Ze is een gepassioneerde tangodanseres die zich met veel toewijding wil blijven ontwikkelen. Daarvoor reist ze door heel Europa en naar Buenos Aires om te dansen en zelf les te krijgen van de beste dansers. Danielle geeft al vele jaren ook zelf les en streeft ernaar om de liefde voor de tango zoveel als mogelijk over te dragen aan haar leerlingen.

Sebastián Coli Bazzini (geboren in BsAs) is een tango addict. Sinds zijn eerste les is hij niet meer gestopt met leren. Altijd op zoek naar een diepere verbinding met zijn partner, een muzikalere interpretatie van een tango of een comfortabelere techniek waarmee ingewikkelde bewegingen moeiteloos in elkaar vloeien. Sinds 2003 deelt Sebastián deze gepassioneerde zoektocht met de deelnemers aan zijn lessen en workshops op festivals in binnen en buitenland.