fbpx
Dutch International Tangoweek

Wim Warman & Friends

"Een bijzonder festival verdient een bijzondere opening"

Bio en bezetting

De opening van een bijzonder festival verdient een bijzondere bezetting. De mix van de talenten van deze muzikanten laat je de sprankelende Argentijnse Tango ervaren. Feestelijk, melancholiek of een klein beetje weemoedig. Gespeeld vanuit het hart van de muzikant die zijn gevoel daarin volledig in overbrengt.

 

Wim Warman studeerde aan het Rotterdams Conservatorium met als hoofdvak het Hammond-orgel. Daarbij ontwikkelde hij zijn pianospel. Met het Sexteto Canyengue, opgericht door Leo Vervelde en Carel Kraayenhof, tourde hij de wereld rond. Sinds 2002 is hij als docent verbonden aan het Rotterdams Conservatorium bij de vakgroep Tango. Hij arrangeert, componeert en inspireert muzikanten waarbij improvisatie een belangrijke rol speelt. Hij is regelmatig te gast op de Tangoclub en dit jaar ook weer op het festival.

Tim Panman. Tim begon op 6 jarige leeftijd met gitaarspelen onder de hoede van Andrew Orme, die hem de grondbeginselen van klassiek gitaar bijbracht. Tijdens en na zijn studie werd Tim een vast onderdeel bij veel verschillende ensembles en muzikale gezelschappen en speelde hij concerten over de hele wereld. Na een ontmoeting met zijn huidige docent aan het conservatorium (Kay Sleking), koos Tim voor de Zuid-Amerikaanse warmte van de tango, en heeft niet meer los gelaten Een aantal hoogtepunten in zijn concert carrière zijn: Het Concertgebouw (Amsterdam) de Xinhai Rehearsal Hall (Guangzhou, China) en de Historische Stadthalle in Wuppertal (Germany).

Ruzana Tsymbalova is geboren in Rusland. Zij komt uit een artistieke familie. Haar vader is een professionele violist, haar moeder danseres en zangeres. Op zesjarige leeftijd leerde ze viool spelen. Zij eindigde haar klassieke training in Rusland in 1994 Cum Laude. In 2003 kwam Ruzana naar Nederland om verder te studeren en uit te wisselen. Tango muziek is hierbij haar specialisatie. Sinds 2003 treedt Ruzana met diverse orkesten op in Europa en daarbuiten. Ze heeft o.a. opgetreden op het Buenos Aires Tango Festival.

Bezetting:

  • Wim Warman – Piano
  • Tim Panman – Gitaar
  • Ruzana Tsymbalova – Viool