fbpx
Dutch International Tangoweek

Santiago Cimadevilla & Emma Breedveld

Bio en bezetting

Violiste Emma Breedveld en bandoneonist Santiago Cimadevilla hebben het grote talent om rechtstreeks uit het hart te spelen. Dat maakt hen tot graag geziene gasten op podia in binnen- en buitenland. In het spannende programma ‘Tango moods’ verkennen ze de vele emoties die de tango rijk is, van ruig en aards tot melancholisch en intiem. Ze spelen zowel tangoklassiekers als eigen composities en improvisaties. In een intieme setting, speciaal voor luisteraars, laten ze de rijkdom van de Argentijnse Tango horen.

Santiago Cimadevilla is opgeleid aan het Rotterdams Conservatorium (vakgroep Tango), waar hij onder andere les kreeg van Victor Villena en Leo Vervelde. Na zijn studie haalde hij zijn masters bij Gustavo Beytelmann. Na zijn studie toerde hij over de hele wereld met internationaal bekende tango-orkesten zoals dat van Alfredo Marcucci en Orquesta Tipica Fernandez Fierro.

Emma Breedveld kreeg haar eerste vioollessen van vioolpedagoog Coosje Wijzenbeek. Ze behaalde haar master diploma bij István Párkányi op het Conservatorium van Amsterdam. Ze volgde masterclasses bij diverse musici, waaronder Yvri Gitlis, Gilles Apap and Giora Feidman. Ze was enkele jaren eerste violist en artistiek leider van het Escher Ensemble voordat ze ging spelen in Carel Kraayenhof’s Sexteto Canyengue.

Proef de sfeer