fbpx
Dutch International Tangoweek

Omar Mollo & Juan Pablo Dobal

Bio en bezetting

Twee grote namen uit Argentinie. Samen op een intiem podium in Nederland. Een unieke combinatie die je niet snel opnieuw tegen gaat komen op de Nederlandse podia. Samen brengen ze de muziek uit hun jeugd en van hun vaderland. Klein en intiem, meeslepend en krachtig. Een concert speciaal voor luisteraars die zich willen laten vervoeren.

Juan Pablo Dobal, geboren in Buenos Aires, speelt vanaf zijn 5e jaar piano. Hij volgde lessen bij Blaca Barquin en Antonio de Raco. Op zijn zeventiende behaalde hij het diploma voor pianodocent en won hij de eerste prijs op het Conservatorio de Música de Buenos Aires Alberto Williams. Toen hij 22 was haalde hij ook zijn diploma voor muziekdocent op het Conservatorio Nacional de Música C. L. Buchardo. Hij werkte samen met vele bekende namen, waaronder Lilian Vieira, Beatriz Aguiar, Amelita Baltar, Larissa Groeneveld, Esther Apituley, Nynke Laverman, Raymond van het Groenewoud, Stef Bos, Eric Vloeimans, Leonardo Amuedo, Jaime Rodríguez, Hernán Ruíz, Orlando Miño, Fernando Lameirinhas, Alfredo Marcucci, Fabián Russo, Ernesto Snajer, Gustavo Toker en het Aurelia Saxofoon Kwartet.

Omar Mollo woonde in Pergamino, een plattelandsstad in het noorden van de provincie Buenos Aires. Hier begon hij te zingen en leerde hij gitaar spelen. In enkele jaren was hij een jonge en uitstekende gitarist, en de leider van een legendarische rockband in de westelijke voorsteden. Op een dag echter, alsof hij het vreemde fortuin van een fantasievol plan volgde, stuitte Mollo op de tango en toen ze eenmaal oog in oog stonden, sprak de tango direct met hem, en hij hoorde het zeggen: "Hé, je bent nu oud genoeg om te beginnen met het vertellen van de dingen die ons daadwerkelijk overkomen". In mei 2018 wordt de digitale editie "TANGO COSMOPOLITA" geïntroduceerd op de commerciële markt en Sony Music Argentina, tegelijkertijd in fysieke formaten CD en vinyl. Het is genomineerd voor een Latin Grammy.

Proef de sfeer