fbpx
Dutch International Tangoweek

Martin de Ruiter Trio

Bio en bezetting

Voorjaar 1954 … Parijs … Astor Piazzolla staat op het punt terug te keren naar Argentinië na een verblijf van een paar maanden in Frankrijk. Vlak voor zijn vertrek bezoekt hij nog een concert: een jazzoctet onder leiding van baritonsaxofonist Gerry Mulligan. Het is een openbaring voor Piazzolla. Terug in Argentinië richt hij meteen zijn Octeto Buenos Aires op; gemodelleerd naar een jazzband, met veel ruimte voor improvisatie en met, sensationeel voor die tijd, een elektrische gitaar in de bezetting. De ontmoeting tussen deze twee muziek-giganten leidde voor het eerst tot echte versmelting van de tango en jazz. Tijdens dit concert ervaar je als luisteraar en als danser de vrijheid die live tango biedt. 

Tijdens de Dutch International Tangoweek spelen ze in een 'Tangoclub' setting, wat betekent dat het concert openstaat voor luisteraars en dansers.

Martin de Ruiter. Studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij richtte zich als accordeonist eerst op hedendaagse gecomponeerde muziek. Via theatermuziek en filmmuziek kwam hij in contact met de tango en de bandoneón. Hij speelde o.a. in Quinteto Capital Tango en speelde de solo-bandoneón in 'Maria de Buenos Aires', tango-opera van Piazzolla.

Elliot Muusses studeerde korte tijd aan de tango-opleiding van het Rotterdams Conservatorium voor hij besloot zich toch eerst geheel aan de jazz te wijden. Hij behaalde zijn Master Degree in jazz gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij speelde in veel jazz- en tango-ensembles waaronder Trasnoche en Sexteto Canyengue.

 

Erik Winkelmann speelt sinds 1995 in het Metropole Orkest. Na zijn studie klassiek bas aan het Amsterdams Conservatorium studeerde hij nog enige tijd jazz-bas. Speelde naast alle stijlen lichte muziek ook regelmatig tango o.a. in Conjunto Nuevo en Quinteto Capital Tango.

Proef de sfeer