fbpx
Dutch International Tangoweek

Julie en Andreas

"Een gedurfd samenspel van harp en bandoneon"

Bio en bezetting

Buitengewoon mooi in zijn combinaties, samen met een vleugje durf. Dat zijn deze klassiek geschoolde virtuozen ten voeten uit. Hun instrumenten, harp en bandoneon, lijken op het eerste gezicht een vreemde combinatie. Toch zijn broer en zus de uitdaging aangegaan. En met succes: het resultaat is echt... ...adembenemend.

Met hun unieke combinatie van harp en bandoneon presenteert het duo hun nieuwe tangoplaat "With the sky in our hands - the tangos". Het album ging voor een volle zaal van enthousiaste Argentijnen in première op 's werelds grootste tangofestival in Buenos Aires.

Met dit concert maken ze het statement "The harp - no tango tourist", met een repertoire van grensverleggende, maar toch eerbiedwaardige tango-arrangementen. Met "Alma Herida" roept Julie met behulp van nieuwe tangoharp technieken het immense emotionele potentieel van boventonen in het diepe register van de harp aan. Dit leidt ons naar de zielverwoestende bewerking van J.C. Cobián's "Los Mareados" van het duo. Ze zullen ook enkele van hun kenmerkende composities presenteren, beïnvloed door Noorse en Keltische volksmuziek en de Argentijnse tango.

Bezetting:

  • Andreas Rokseth (bandoneon)
  • Julie Rokseth (harp)