Tangoclub Kasteel Maurick

Tangoclub Kasteel MaurickTangoclub Kasteel Maurick

Zondag 30 oktober 2016 – 16:00 – 23:00 uur

Een bijzondere dag uit op een van de mooiste locaties van Nederland. Met een diner van de kwaliteit die je op Kasteel Maurick kan verwachten. Voor dansers de kans om een te dansen op een andere plek dan waar je altijd komt. Voor muziekliefhebbers de kans om in een bijzondere omgeving en sfeer te genieten van een diner en de beste live-muziek.

Live muziek

Het Diner

De locatie

Kaarten

Wie verzorgt de live muziek deze keer?

Kay Sleking en Martin de Ruiter in actieMartin de Ruiter studeerde accordeon aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, en kamermuziek aan het Rotterdams Conservatorium. In eerste instantie concentreerde hij zich vooral op de hedendaagse muziek. In 1992 begon hij bandoneón te spelen in het ensemble ‘Che Tango‘. In 1995 richtte hij het kwartet ‘El Conjunto’ op, een gezelschap dat hij later uitbreidde tot het kwintet ‘Conjunto Nuevo’. Hij stond hiermee op podia in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Uruguay en Argentinië en verscheen in verschillende TV programma’s (o.a. ‘Reiziger in Muziek’ ‘Zaal Hollandia’ en ‘De Wereld Draait Door’)

Kay Sleking begon zijn gitaarstudie aan het Amsterdams Conservatorium en vervolgens aan het Rotterdams Conservatorium op de afdeling klassieke muziek. Daarna, tijdens zijn studie aan de Vakgroep Argentijnse Tango, volgde hij lessen bij Gustavo Beytelmann en ging hij naar Berlijn om lessen te volgen bij tangogitarist Coco Nelegatti. Als tangogitarist studeerde hij in 2000 met lof af en ontving de ESSO stimuleringsprijs. Door zijn sublieme techniek kan hij een brug maken tussen de klassieke methodiek, waarbij meerstemmig spel en een uitgesproken klassieke toonbehandeling hoort, en de Porteño-stijl, waarin de ritmiek, de melodische frasering en het improvisatorisch harmonisch en melodisch karakter van de Argentijnse tango belangrijke ingrediënten zijn.

Kay Sleking en Martin de Ruiter spelen klassieke tango’s in speelse arrangementen. Naast het traditionele tango repertoire spelen zij ook composities van Astor Piazzolla. In 2012 openden Kay en Martin samen het Bandoneonfestival in Krefeld. Daarnaast is het duo een veelgevraagde combinatie op milonga’s. Samen maakten ze de CD Tango Noche. Klik hier om te luisteren naar de CD.

De live muziek wordt gespeeld om 19:00 uur en om 20:30.

Tijdens de avond wordt een diner geserveerd aan tafel. De chef van Kasteel Maurick heeft voor ons een bijzonder menu samengesteld, bestaande uit twee gangen.

Het hoofdgerecht wordt geserveerd om 18:30. Het nagerecht wordt geserveerd na de eerste set live-muziek.

Dineren bij Tangoclub Kasteel MaurickHoofdgerecht, een keuze tussen vlees en vegetarisch
Vlees: Runder sukade – ravioli van zuurvlees – crème van pastinaak met amandel – rodekool –   aardappelgratin – spruitjes – rode wijn jus

Vegetarisch: Ratatouille –  knoflookbeignet – salsa verde – courgette – aardappelgratin op basis van olijfolie

Nagerecht, een keuze tussen

Losgeslagen appeltaart met de smaken van rozijn – appel – kaneel – steranijs

Passie – mango – yoghurt – witte chocolade

Op welke romantische locatie komen mijn danspartner en ik terecht?

Tangoclub Kasteel MaurickKasteel Maurick in Vught heeft een lange en bewogen geschiedenis. De eerste melding van het kasteel dateert op 1312. Vermoedelijk is het kasteel tussen 1504 en 1509 verbouwd door Jan Heyns, een van de bouwmeesters van de Sint Janskathedraal in Den Bosch. Het oudste gedeelte van het huidige kasteel stamt uit 1400 en betreft de ingangspartij tussen twee slanke torens. De van een spitsboog voorziene poort kan men bereiken via een ophaalbrug. Het middendeelvan het gebouw heeft twee uitgekraagde hangtorens. Daarachter bevindt zich de hoofdtoren die bekroond is met een door leien gedekte spits. De rechtervleugel is slechts gedeeltelijk 17e-eeuws, de rest is eind 19e eeuw toegevoegd.

Het kasteel ligt op een eiland bij de Dommel. Een mooie plek voor een bijzondere dag uit.

Tangoclub Kasteel Maurick

kasteel-maurick-vanuit het bos

Hoe ziet de dansvloer eruit?

kasteel-maurick-danszaal

Om te dansen is een grote dansvloer beschikbaar in de serre. Voor dansers die niet dineren zijn er stoelen rondom de dansvloer beschikbaar. De dansvloer is open van 16:00 – 23:00 uur. Voor dansers is soep beschikbaar. De kan met muntjes worden afgerekend bij de bar.

Wordt de muziek van de DJ dansbaar?

Ja, uiteraard. Klassieke tango, maar zonder het stof. Toegeven, het doet een beroep op je creativiteit. Maar hé, daar is het toch dansen voor? DJ Angel heeft een regionale status opgebouwd met mooie dansbare muziek. Je kunt ook het interview met hem lezen op onze website. Dan weet je wat je te wachten staat. (Een bijzondere tangodag uit 😉 )

Dus? En wie organiseren dit?

Tangoclub Kasteel Maurick wordt door de Stichting Dutch International Tangoweek georganiseerd in samenwerking met DJ Angel.

Kan ik er makkelijk komen?:

Kasteel Maurick ligt langs de A2 en is perfect bereikbaar met de auto. Het parkeren bij het kasteel is gratis. Ook met het OV is het kasteel goed bereikbaar. Vanaf het station in Vught is het 15 minuten lopen naar het kasteel.

Kaarten

Wilt u zeker zijn van een plek, reserveer dan hieronder. Online zijn kaarten goedkoper. Heb je een kortingscode? Dan kun je die online gebruiken. Een kortingscode is te vinden in onze nieuwsbrief en is op te vragen bij de partners van dit event.

Deurpijs kaarten zonder diner (indien beschikbaar) : 20 euro

Helaas, deze editie is achter de rug. Kijk voor de aankomende Tangoclubs in onze agenda.