fbpx
Dutch International Tangoweek

Cuarteto Rotterdam (DE)

"Op zoek naar de veelzijdige klanken uit het heden en verleden"

Bio en bezetting

Het kwartet werd in 2004 opgericht tijdens hun gezamenlijke studie aan de Rotterdamse Academie voor Wereldmuziek (studierichting tango) en is genoemd naar de "geboorteplaats". Sinds 2007 wonen de muzikanten van het kwartet in Berlijn en Stuttgart.

 

Voor hen is tango passie, virtuositeit en kracht. Bewust van de traditie brengen ze de aanvankelijk nog vrolijkere tango's van de "Guardia Vieja" met veel gemak op het podium. Ze presenteren de gouden eeuw van de tango van de jaren '40 in een compacte kwartetklank met de hoogtepunten van de grote orkesten zoals Di Sarli, Troilo, D'Arienzo, Pugliese of Salgán.

Daarnaast voelt het kwartet zich zo verbonden met de veeleisende Tango Nuevo componist Astor Piazzolla, dat de diepgevoelde melancholie en complexiteit van deze muziek altijd voelbaar is. Ook zijn de muzikanten nieuwsgierig naar het nieuwe in de tango. In hun zoektocht naar de tango van de 21ste eeuw presenteren ze Argentijnse en Europese tango-composities van het heden in hun concert- & dansprogramma.

Tijdens de Dutch International Tangoweek spelen ze in een 'Tangoclub' setting, wat betekent dat het concert openstaat voor luisteraars en dansers.

Bezetting

  • Michael Dolak (DE) - Bandoneon
  • Susanne Cordula Welsch (DE) - Viool
  • Judy Ruks (NL) - Piano
  • Anna-Maria Huhn (De) - Contrabas

 

 

Proef de sfeer