Dutch International Tangoweek

Beiaardconcert

Het bespelen van een beiaard heeft iets paradoxaals. Eenzaam en vaak op grote hoogte bespeelt een beiaardier het carillon vol passie. Zonder zichtbaar publiek, maar het geluid weerklinkt door de hele stad; iedereen hoort de herkenbare klanken die uit de toren komen. Maar heb je wel eens tangomuziek uit de toren horen komen? In Amersfoort gaat de beiaardier deze uitdaging aan!

Meet en greet’ de beiaardier en het carillon

Bezoekers van de Dutch Tangoweek krijgen de mogelijkheid om een unieke excursie te boeken. Op zaterdag 8 juni 2019 organiseert het Gilde Amersfoort in samenwerking met de Nederlandse Beiaardschool één torenbeklimming waarbij de klimmers een uitleg krijgen over de werking van de twee carillons in de Amersfoortse OLV-toren. Na de instructie wordt er een demonstratie gegeven waarbij de bezoekers de beiaardier kunnen zien spelen. Speciaal voor deze gelegenheid wordt er uiteraard tangomuziek gespeeld, iets wat de beiaardier normaal gesproken niet op zijn repertoire heeft staan.

Ook wordt een uitleg gegeven op de uurwerkzolder. Dat is de plaats waar de gigantische speeltrommel staat die de Amersfoorters ieder kwartier laat genieten van een kort deuntje op een van de carillons. En omdat we dan toch bijna boven zijn klimmen we ook even door naar de top van de toren. Een ervaren gids vertelt daar wat we in de verre horizon kunnen zien.

Wil je daarbij zijn? In onze webshop zijn hier een beperkt aantal kaarten voor beschikbaar. Wees er snel bij, want er kunnen slechts 18 personen mee met deze bijzondere torenbeklimming.

Zaterdag 8 juni(3)

 • Lieve Vrouwetoren

  13.00 - 14.00

 • Lieve Vrouwetoren

  15.30 - 16.30

  Meet & Greet met de beiaardier. Los te boeken via onze webshop

 • Lieve Vrouwetoren

  16.00 - 17.00