nieuws

Dutch Tangoweek eerste tango-initiatief met ANBI erkenning van de belastingdienst

ANBIDansers en muziek liefhebbers die tango muziek een warm hart toedragen, worden vanaf nu door de belastingdienst gesteund. De stichting Dutch International Tangoweek heeft een status als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) bemachtigd. Door de erkenning zijn giften tot 150% aftrekbaar van de belasting. Secretaris Frank Perquin is trots op de erkenning: ,,Deze erkenning van de belastingdienst is het is een bewijs dat we als stichting transparant zijn en een bijdrage leveren aan een bredere waardering voor de Argentijnse Tango in Nederland”.

Stichting Dutch International Tangoweek is de eerste tango-organisatie in Nederland die een ANBI status verwerft. Om in aanmerking te kunnen komen moet de organisatie aan een aantal strenge criteria voldoen: ,,Het bestuur mag geen betaling voor haar werkzaamheden ontvangen en er moet transparantie in de financiële rapportage zijn”, licht Perquin toe. ,,Met de middelen die ons ter beschikking staan, gaan we inspirerende en mooie tango initiatieven steunen. Zonder winstoogmerk en zonder een directeur die zich dik laat betalen”.

Het bestuur van de Dutch Tangoweek is ervan overtuigd dat de erkenning een bijdrage levert aan het vinden van financiering van evenementen en activiteiten. ,,De aftrek geldt zowel voor privépersonen als voor bedrijven. Een donatie van 100 euro kost dan feitelijk nog maar ongeveer 35 euro”. Op de website van de Tangoweek wordt uit de doeken gedaan op welke manier tangoliefhebbers in aanmerking kunnen komen voor belastingkorting.