DJ's

DJ Diana Michel: ,,De dansvloer lijkt op een klas”

DJ Diana Michel,De afstemming met de dansvloer is voor mij een belangrijk aspect in mijn werk als DJ”, begint Diana Michel haar verhaal. Ze legt vol vuur uit hoe ze naar de dansers kijkt tijdens het draaien. ,,Je kunt zien hoe de dansers reageren op de muziek. Dat is de input die ik gebruik bij het kiezen van de nummers die ik laat horen. Ik vind het leuk om die interactie te hebben”. Ze vergelijkt de dansvloer vol dansers met een klas met leerlingen. ,,In het dagelijks leven geef ik met veel plezier les en daarin zie ik veel parallellen met de dansvloer. Het is de kunst om de klas te interesseren, te betrekken en te blijven boeien. Dansers willen dat ook ervaren en de muziek speelt een sleutelrol in dat proces. En zoals elke klas anders is, zo is ook elke dansvloer anders”.

Diana heeft een achtergrond in de muziek. ,,Voordat ik ging dansen was ik veel met muziek bezig. Ik speelde klarinet en zong. Vanaf het moment dat ik begon met dansen raakte ik geïnteresseerd in de tangomuziek. De gelaagdheid, de afwisseling. Tangomuziek is een boeiende muziekstroming. Ik ben de muziek gaan verzamelen en stelde voor mijzelf graag playlists samen om naar te luisteren”. Haar talent werd ontdekt in El Corte. ,,We spraken daar veel met elkaar over de muziek. Daar werd ik gevraagd om als DJ een avond te vullen. Zo is het een beetje begonnen”.

Inmiddels heeft Diana ruime internationale ervaring als DJ. Zo was ze te horen in Engeland, Duitsland en Italië. ,,Je kunt in verschillende landen  zien in hoe mensen anders op de muziekkeuze reageren. Duitsers lijken bijvoorbeeld een voorkeur te hebben voor een romantische stijl. In Italië is de muziek met grote, dramatische zangers populair”. Voor de Nederlandse dansvloeren kiest Diana vaak een toegankelijke en lichte stijl. ,,Ik vind het belangrijk dat de muziek dansers inspireert en aan het dansen houdt. Ik kijk veel naar de dansers en hun reacties. Een knipoog, een glimlach en hun dansplezier zijn belangrijk voor me”.

Tijdens Tangoclub Kasteel Maurick kun je rekenen op dogma-vrije muziek, zonder het stof. Een klassieke basis, met de best mogelijke geluidskwaliteit. Met de bekende klassiekers en natuurlijk de mooiste inspirerende specials. Diana selecteer een mooie collectie van tango’s, walsen en milonga’s uit de verschillende periodes van de tango.