Corona Virus – Updates

Update – 23 maart 2020

Eerder vanavond heeft de Nederlandse regering in verband met de Corona-crisis besloten om alle gebeurtenissen tot 1 juni te verbieden. Helaas valt de Dutch International Tangoweek onder dat verbod. Het betekent dat het festival niet zal plaatsvinden zoals we hadden gepland.

We begrijpen dat dit veel vragen oproept. De komende dagen zullen we de mogelijkheden en de gevolgen onderzoeken. Het spijt ons dat we u op dit moment niet meer kunnen vertellen.

De afgelopen weken zijn de ontwikkelingen zo snel gegaan dat het nauwelijks mogelijk is geweest om plannen te maken en oplossingen te vinden. Nu er duidelijkheid is, kunnen we aan de slag. We houden u de komende weken graag op de hoogte via e-mail.

Als u het laatste nieuws over nieuwe plannen wilt ontvangen, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief

Update – 13 maart 2020

In verband met de situatie rond de verspreiding van het COVID-19 virus wil het bestuur van de Nederlandse Tangoweek Stichting ingaan op de verantwoordelijkheid die zij heeft voor het komende festival en haar bezoekers.

Op het moment van schrijven zal het nog 3 maanden duren voordat het festival plaatsvindt. In deze omstandigheden is dit een zeer lange periode. Op dit moment is het nog niet mogelijk om te overzien hoe de situatie in Nederland zich ontwikkelt. Op dit moment is het nog te vroeg om een beslissing te nemen over uitstel of annulering.

Dat neemt niet weg dat het onderwerp hoog op onze agenda staat. Het spreekt voor zich dat de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, kunstenaars en medewerkers op nummer 1 staat. Wij staan in direct contact met de betrokken overheidsinstanties en beschikken dus over betrouwbare informatie waarop wij onze beslissingen kunnen baseren. Wij zijn op de hoogte van de maatregelen die door tangofestivals in verschillende landen worden genomen en zien de reactie van de tangoscholen in Nederland.

Uiteraard bereiden we verschillende scenario’s voor en kunnen we garanderen dat in geval van annulering namens de overheid het reeds betaalde ticketgeld volledig wordt terugbetaald. Dit geldt natuurlijk ook voor de tickets die in de afgelopen weken en in de komende periode zijn gereserveerd.

We hopen en vertrouwen erop dat in de komende periode voldoende effect kan worden bereikt in de strijd tegen het virus om het festival ongewijzigd voort te zetten. We kijken er naar uit om de vrijheid en veerkracht van de Argentijnse Tango te vieren met alle internationale gasten, artiesten en u tijdens het Pinksterweekend.

We houden u op de hoogte via onze nieuwsbrief. Bent u van plan het festival te bezoeken, maar wilt u toch wachten met het reserveren van tickets, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. We gebruiken deze nieuwsbrief om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

Het bestuur van de Nederlandse Tangoweek Stichting